Gore prestavlja gore

Film »bivšega bodočega predsednika ZDA« Ala Gora Neprijetna resnica (An Inconvenient Truth) resnično premika gore. Škotsko podjetje ScottishPower ponuja vsem učencem na Škotskem (starejšim otrokom v osnovni šoli in vsem srednješolcem) možnost, da si na stroške podjetja (prevoz+ogled) ogledajo Gorov film, ki govori o globalnem segrevanju ozračja in njegovih katastrofalnih posledicah. Podjetje, ki razvija vetrne elektrarne in ima v lasti tudi elektrarno na premog, je poleg tega več sto lastnim zaposlenim podarilo izvod Gorove knjige z istim naslovom.  

Znanstvena fantastika – za naše kraje. Prav zanimivo bi bilo vedeti, koliko poslancev si je na primer ogledalo ta film, ali zaposlenih na okoljskem ministrstvu, ga je videl okoljski minister? Namesto ukvarjanja z enim največjih problemov človeštva, so pri nas na dnevnem redu parlamenta – kot najvišjega zakonodajnega organa – predvsem interpelacije ministrov, ki trajajo ure in ure in večna obtoževanja drug drugega. Naj si v parlamentu raje zavrtijo ta izjemni film in razpravljajo o njem. In v podjetjih, šolah in še kje. 

A kot rečeno: znanstvena fantastika. 

Vir: http://www.commondreams.org/headlines06/1205-08.htm

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “Gore prestavlja gore”

 1. pikec85 pikec85 pravi:

  se strinjam, da bi si lahko, poleg vseh obveznosti, ki jih (n)imajo pogledali še tole – mogoče bi se lahko zamislili, da je čas, da se začne probleme reševat in ni dovolj, da se nanje le opozarja!

 2. pikec85 pikec85 pravi:

  se strinjam, da bi si ga lahko pogledali – verjetno res ne bi bilo nobenih drastičnih sprememb, vendar bi se gotovo več glav zamislilo..

 3. Danijel pravi:

  l.p

  film govori čisto resnico in mislim če bi se to upoštevalo bi blo ql

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !