Jalovost vojne

Ko se ljudje spopadajo v vojni, ne ogrožajo le svojih življenj in življenj drugih, pač pa tudi blagostanje planeta, od katerega je odvisno njihovo življenje. Zemlja je brezobzirno ropana v iskanju vseh vrst kovin, ki so v uporabi v orožarni smrti. Nobena misel ni usmerjena k potrebam prihodnjih generacij, ki imajo enako pravico do planetarnega bogastva. Nešteti milijoni ton zveriženega in rjavečega železa krasijo ‛prizorišča vojne’, kjer ljudje uprizarjajo svojo smrtonosno predstavo. Ljudje ne morejo videti, ali si predstavljati, opustošenja njihovih subtilnih teles, ki je posledica neskončnih ur bombardiranja. Raven hrupa, ki je brez primere, trga in cefra te občutljive koprene. Človeški okvir ni grajen za tako zlorabo. Na ta način si ljudje povzročajo nepopravljivo škodo. Kako dolgo bo torej trajalo, da bo človek prepoznal jalovost vojne? Vojna ne reši nobenega problema, ustvarja le kaos in zaustavlja človeški napredek.

Navdušenje

Nekateri ljudje, treba je povedati, da redki, so nad vojno navdušeni. Zanje je to dejanje junaštva in preizkus njihove volje in veščin. V glavnem pa se ljudje danes v vojno zapletejo zaradi ideoloških razlogov, zaradi ideala. Tako so voditelji narodov tisti, ki držijo vzvode oblasti in z zakoni izposlujejo vojno ali mir. Izbrani morajo biti pazljivo, da bi zagotovili miroljuben svet.

         O tem problemu je treba veliko razmišljati. Nedavni dogodki na Bližnjem vzhodu so pokazali, kako enostavno je kršiti zakon in sprostiti kaos; popraviti napako in doseči razrešitev pa je povsem druga stvar.

Ravnovesje

Maitreja skrbno opazuje te dogodke. Natančno preračunava napetosti in njihovo sproščanje, ko se pojavijo, in si vedno prizadeva vzpostaviti ravnovesje. V tem oziru imajo energije, ki jih Duh miru ali ravnovesja osredotoča skozi Maitrejo, odločilno vlogo. Močne in natančne obračajo plimo sovraštva in bojevitih nagonov, ki tako mučijo ljudi narodov.

        Ljudje sami začenjajo igrati svojo vlogo. Prek volilnih skrinjic in demonstracij dosegajo, da je njihov glas slišen, njihove zahteve po miru znane. S te točke ni povratka. Ljudje zaznavajo svojo moč in začenjajo razumeti, da morajo mir, ki si ga želijo vsi, ustvariti sami in da bo blagoslovljeni mir zagotovljen šele tedaj, ko bosta vladali pravičnost ter svoboda.

         To naraščajoče razumevanje bo postavilo prizorišče za zgodnji Maitrejev prihod.

Mojster – prek Benjamina Crema

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !