Politična umetnost je umetnost sodelovanja

Stara imperialna logika moči, interesov, spletk, korupcije, goljufij, manipulacije še vedno preveva večino današnjih politikov.

Še vedno ne razumejo, da je njihova temeljna naloga blaginja ljudi, ohranitev okolja in mir.

Kvaliteta politika se bo morala kmalu meriti po sposobnosti sodelovanja s svojimi »nasprotniki«, ne pa po sposobnosti njihovega sesuvanja. Nasprotnikov v resnici ni, so samo drugače misleči.

Če bomo sploh želeli bivati v prihodnosti – obstati kot človeštvo, se bodo (bomo) morali naučiti sodelovati. Brez tega ne bo odpravljen noben resen problem naše dobe (globalno segrevanje ozračja, lakota, revščina, tudi terorizem).

Kako neverjetno veliko energije se na primer zdaj pri nas porabi zaradi nekega tajnega dokumenta, ki ga ni nihče videl, za katerega nihče ne ve (sploh pa ne javnost), da bi »sesuli« guvernerja, ki mu hkrati vsi priznajo, da je dober.

Kakšna revščina duha!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Politična umetnost je umetnost sodelovanja”

  1. nimiy nimiy pravi:

    ja, se strinjam, ampak problem je v tem, da za ljudi na oblasti ti resni problemi, ki jih navajaš, sploh niso problem. in oblast je vedno ogledalo ljudstva. no, skoraj, še posebej v demokraciji. torej bo treba začeti spreminjat od spodaj.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !