Globalna peticija

19. marca je skupina Avaaz predstavila 100.000 podpisov na srečanju okoljskih ministrov skupine najmočnejših držav G8, ki so hkrati tudi največje onesnaževalke okolja.

Peticija je dosegla svoj namen. Predsedujoči srečanja, nemški okoljski minister Sigmar Gabriel, je s peticijo mahal po zraku in pozival svoje kolege k dejanjem – strinjali so se, da bo okoljsko vprašanje prioriteta št. 1 na junijskem vrhunskem srečanju skupine G8.

Vendar govorjenje ni dovolj. Nadaljevati je potrebno s pritiskom, zato je cilj organizatorjev kampanje, da se do vrhunskega srečanja zbere še več podpisov. Peticija se glasi (doslej jo je podpisalo že več kot 118.000 ljudi – pridruži se jim):

“Podnebne spremembe so največja grožnja, s katero se danes sooča svet – in skoraj nam zmanjkuje časa, da jih zaustavimo. Skupaj in odločno se morate nemudoma lotiti tega problema. Začnite delati v smeri novega globalnega dogovora še v tem letu. Postavite globalne cilje za izpuste v ozračje, da bi se izognili katastrofalnim podnebnim spremembam. Takoj se lotite odločne akcije – in mi se bomo združili naše napore z vašimi.”  

Podpišete jo lahko tukaj!

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !