Luči nad Phoenixom

!3. marca 1997 je tisoče prebivalcev ameriške zvezne države Arizone opazovalo tiho, več milj dolgo formacijo luči v obliki črke V, ki se je počasi premikala po nebu. Nepričakovan prizor nad mestom Phoenix je vzbudil pozornost številnih medijev.

Dr. Lynne D. Kitei, ena od prič, je sistematično zbrala in uredila vse posnetke in pričevanja tega izjemnega dogodka in jih tudi objavila (članki, knjiga, DVD, spletni filmček …). Nekaj od tega si lahko ogledate na spletni strani The Phoenix Lights.

Zdaj, po desetih letih, je verodostojnost teh poročanj potrdil tudi bivši guverner Arizone Fife Syminghton – o tem sta na primer poročala tako CNN kot American Chronicle.

Prav tako je francoska nacionalna vesoljska agencija CNES zdaj za javnost odprla svoje dosjeje o neznanih letečih predmetih iz obdobja zadnjih petih desetletij (po poročanju Dnevnika).

Koliko dokazov še rabimo, da naredimo naslednji velikanski »miselni korak« – ki se lahko primerja s Kopernikovim odkritjem, da Zemlja ni središče vesolja –, da nismo sami in osamljeni v ogromnih prostranstvih Osončja in vesolja. Niti nismo sami na našem planetu.

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !