Meje so v glavah

Neprestani »mejni spori« med Slovenijo in Hrvaško ter podajanje politične »pink-ponk žogice« (ja arbitraža, ne arbitraža, ja arbitraža, ne …; pa enkrat morska meja, drugič meja pri Hotizi, pa spet morska meja … in tako dalje od volitev do volitev) gredo povprečnemu državljanu Slovenije in verjamem da tudi Hrvaške, že pošteno na živce.

Hej, spoštovani »predstavniki ljudstva«, meni so Hrvati in Hrvaška pri srcu. Tam imam prijatelje; njihova narava je čudovita; kultura, arhitektura in tradicija so bogate, da o hrani sploh ne govorim. Nihče mi ni nikoli storil nič slabega; ne trdim, da »tam čez« ni slabih ljudi, a nikakor ne več kot tukaj.

Zakaj moram potem neprestano poslušati o tem, kako nam »grdi« sosedje želijo vzeti našo zemljo. Spoštovani »predstavniki ljudstva«, kdaj ste pa nazadnje sedli za skupno mizo z njihovimi »predstavniki ljudstva«. Stalno potujete po Evropi – saj to je prav – k sosedom pa nič več. Vam je nerodno?

Obstajajo državne meje, za katere se je mogoče dogovoriti (četudi so ta pogajanja še tako dolgotrajna in naporna), obstajajo pa še druge meje in te so predvsem v glavah – politikov (izjema je dr. Janez Drnovšek). To niso moje meje!

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “Meje so v glavah”

  1. mijau pravi:

    Nisem prepričan, da se je sploh kaj treba dogovarjati. Lastniki zemljišč ob meji točno vedo, kateri davčni upravi morajo plačevati davke, vse drugo pa je manj pomembno. Pot na odprto morje pa nam tudi ne bo nihče branil, saj bomo kmalu oboji v EU. Na morje bomo pa hodili tja, kjer bo bolj ugodno.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !