“Zgodba” o Učitelju

Kar nekaj let je že minilo, kar sem prvič slišal za »zgodbo« o Maitreji, Učitelju sveta. In kar nekaj vode je še preteklo, da se je ta zgodba v meni prijela. Bilo je obdobje čudenja in navdušenja, ki se je prepletalo z dvomi in zanikanjem. Potem se je v meni počasi izkristaliziralo in utrdilo prepričanje, da je zgodba resnična. Znamenja, ki v velikem številu naznanjajo Maitrejev prihod so samo zunanja potrditev mojega jasnega notranjega prepričanja.

Če gre pri tem v resnici za neprimerljiv in prelomen dogodek človeški zgodovini, zakaj potem takšen tih in neopazen prihod, zakaj ne nekaj spektakularnega in fascinantnega? Ker nam nihče ne sme in ne more vsiliti znanja, spoznanja ali prepričanja, pa če je to še tako resnično. Do razumevanja in znanja lahko pridemo samo sami – pri tem nam seveda pomagajo učenja in nasveti drugih. Kar pa je vsiljeno, bodisi s silo bodisi s spektaklom, je prazno, neuporabno in kratkega veka.

Maitrejev nauk, preprost a izredno močan, je pravo darilo človeštvu. Iskrenost, poštenost in nenavezanost na osebni ravni in pravična delitev dobrin na ravni vsega človeštva so temelji drugačnega sveta, ki ga lahko preveva harmonija in radost. Samo odločiti se moramo zanje.

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na ““Zgodba” o Učitelju”

  1. macakon pravi:

    Majtrej- kje se lahko kaj podučim, da bova lahko debatirala o mejah v glavi.

  2. mijau pravi:

    Nobenega takega znamenja nisem opazil, ki bi oznanjeval prihod kakega mesije, prej nasprotno.

    Menda nisi mislil Drnovška?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !