»Majhen korak za posameznika, velik za človeštvo«

Aktivistična skupina AVAAZ nas ponovno prosi za pomoč. 3. maja naj bi se v Egiptu končno srečali ameriški, iraški, sirski in iranski voditelji. Vendarle korak v pravo smer. Kaj si misli o tem javnost ni nepomembno. Peticija je ena od oblik »komuniciranja« svetovne javnosti z (ne)odgovornimi politiki. Povejmo jim!

Peticija ameriškim, iraškim, sirskim in iranskim voditeljem na srečanju 3. in 4. maja:

»POGAJANJA. Irak je mogoče stabilizirati s procesom političnih pogajanj, ne z vojaško silo. Vključene morajo biti vse iraške stranke in sosede.

POOBLASTITI MEDNARODNO SKUPNOST. Niti ZDA niti iraška vlada ne moreta voditi tega procesa. Samo nepristranski in zakoniti mednarodni igralci kot so Združeni narodi, EU in OIC (Organizacija islamske konference) lahko posredujejo v novih pogovorih.

ODVZEM ODGOVORNOSTI. ZDA morajo spoštovati želje 78 % Iračanov in trajno ter popolnoma umakniti svoje vojaške sile iz Iraka v dogovorjenem časovnem okviru, ki bi ga iraško ljudstvo podprlo.


Ni vojaške rešitve za Irak. Edina rešitev je diplomatska rešitev.«


Podpiši peticijo!

Kot prvi osvajalci Lune, lahko s podpisom peticije naredimo majhen korak, ki bo velik za vse človeštvo. Končno že ustavimo to noro vojno. In potem še druge. S pogajanji. S sodelovanjem.

  • Share/Bookmark
 

  • Komentarji in trackbacks so trenutno odprti za ta zapis.
  • Trackback URI: http://nemo.blog.siol.net/2007/04/25/%c2%bbmajhen-korak-za-posameznika-velik-za-clovestvo%c2%ab/trackback/
  • Komentarji RSS 2.0

1 komentar na “»Majhen korak za posameznika, velik za človeštvo«”

  1. Dajana pravi:

    Sem jo že. Pa upam, da jo bo še kdo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !