Uzrite ga in se veselite

Mojster –, prek Benjamina Crema, 14. julij 2008:

“V preteklih letih sem velikokrat dejal, da se bo Maitreja ‘kmalu’ razkril in tako sem to pričakovanje ohranjal živo v srcih milijonov ljudi. To, da se Maitreja še ni povsem razkril, ni znak moje goljufivosti, ampak posledica nenavadnosti in težavnosti tega podviga. Ljudje o zakonih, ki vladajo takšnemu dogodku, in tem, kako ti zakoni omejujejo Maitrejevo delovanje, na splošno ne vedo nič.

Poleg tega mi, vaši Starejši bratje, delujemo zunaj in onstran pojmovanja časa in svoje uvide in informacije težko predložimo ljudem, katerih razumevanju še vedno vlada ‘dejstvo’ časa. Vendar pa bi morali ljudje na sedanji ‘čas’ navsezadnje gledati kot na predsobo, v kateri Maitreja potrpežljivo čaka na znak, naj se pojavi na svetovnem prizorišču. Sedanje kaotične razmere, še posebej na gospodarskem in finančnem področju, so nagnile jeziček na tehtnici in omogočile odločitev o roku, ki bi ga ljudje pozdravili kot ‘kmalu’. Torej bo Veliki gospod kmalu začel svoje javno poslanstvo, četudi nenapovedan. Opazujte in pričakujte z gotovim razumevanjem njegovih prioritet in ga tako ne zgrešite.

Nenavaden človek

Kako bo človeštvo gledalo na tega nenavadnega človeka, kakršnega svet že dolgo časa ni videl, vendar pa je očitno eden izmed nas? Kako se bodo ljudje odzvali na preprosto resnico njegovih besed? In kako hitro se bodo ljudje odzvali na njegovo analizo njihovega mučnega stanja? Nemogoče je natančno vedeti, kako se bodo ljudje odzvali na prvo izkušnjo Maitreje. Ob prvem nastopu bo Veliki gospod pazljiv in relativno zadržan, da ne bi odgnal tistih, ki potrebujejo čas, da bi ocenili njegove ideje in presodili, ali so ustrezne. Toda slutimo, da se bodo kmalu mnogi zbrali okoli njega, željni, da človeštvo sprejme spremembe, ki jih Maitreja priporoča. Oni bodo potem svoje brate in sestre spodbudili, naj razmislijo o teh ključnih idejah in sprožijo bojni pohod za razumnost v svetovnih zadevah. Te ideje, ki zahtevajo popolno prenovo našega sedanjega načina življenja, se bodo postopoma začele zdeti bolj logične, bolj praktične in dosegljive kot sprva in tako bo svet zajel val navdušenja nad medsebojno delitvijo dobrin in pravilnim odnosom. Maitreja bo te naravne spodbude pravilnega mišljenja med narodi okrepil in si prizadeval, da bo hranil naraščajoče javno hrepenenje po spremembi smeri.

Tako bo Maitreja deloval prek ljudi, da bo sejal semena novega vrta. Tako bo v ljudeh vzbudil hrepenenje po resničnem in pravilnem, po manifestaciji ljubezni in pravičnosti. Tako Veliki gospod služi človeštvu, kaže mu, kako naj živi znotraj duhovnih zakonov. Tako se bo Gospod ljubezni razkril ljudem: kot brat, prijatelj, kažipot, popotnik na poti, kot so oni sami.

Hitro ga torej uzrite in se radostite; pridružite se njegovim vrstam in služite; prek njega se zavejte svoje božanskosti.”

 

Vir: Share International, Share Slovenija

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !