Enost

Svet gre skozi obdobje velikih sprememb. Izgleda, kot da se vse ruši, kot da ni več prave rešitve. Težave so res velike – finančna, ekonomska, okoljska, socialna kriza, – a ne nerešljive.

V resnici gre za prehod iz obdobja sebičnosti, pohlepa, tekmovanja in ločevanja (kar je slaba stran procesa individualizacije in emancipacije), čemur lahko rečemo stara doba, v obdobje sodelovanja, pravičnosti in medsebojne delitve – kar lahko poimenujemo nova doba. Vsako obdobje oziroma doba ima svoj namen in prinese neke vrste splošni napredek, a sčasoma mora prepustiti mesto novemu in drugačnemu, v nasprotnem postane “cokla” razvoja.

Da problemov ne moremo reševati na stare načine, nam je pravzaprav že jasno. “Poskrbeti zgolj zase in tekmovati z drugimi” v današnjem svetu preprosto ne gre (več). Ključne probleme sveta (revščino, lakoto, konflikte, podnebne spremembe itd.) lahko rešimo samo skupaj, s sodelovanjem. Za planetarne dobrine ne moremo več tekmovati, saj jih zato za nekatere preprosto zmanjka; moramo se jih naučiti deliti med seboj in skupaj skrbeti zanje.

Neglede na vse razlike, smo vendarle samo ena velika družina (človeštvo), ki ima skupen dom (planet Zemljo). In v skladu s tem moramo tudi živeti. V resnici smo eno in ravno to nam sporoča Maitreja, učitelj sveta (26. marca 2010):

“Dajte mi priložnost, da vam pomagam;
zato sem prišel.
Če me boste sprejeli, vas bom vodil v vašo usodo,
usodo, ki vam je namenjena od začetka tega sveta.
Vse je odvisno od vas: narediti morate korake, ki bodo to omogočili.
Sebe moramo videti kot eno, kot brate in sestre, in skupaj delati v dobro vseh.
Nismo ločeni, čeprav je videti tako,
smo ena skupina, katere del sem tudi jaz
in za katero delam vsak trenutek svojega življenja.
Želim, da veste, da je v tem trenutku
z vami moj blagoslov.
Sprejmite moj blagoslov in živite preprosto in z ljubeznijo.
Te lastnosti so mojemu srcu blizu.”

Vir: Share Slovenija

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !