Bratstvo

Mojster -, prek Benjamina Crema (12. maj 2010)

Današnji čas je za človeštvo nedvomno izredno pomemben. Odločitve, ki jih bo človeštvo zdaj sprejelo, bodo v veliki meri odločale o celotni prihodnosti tega planeta. Prihodnji rodovi se bodo čudili lahkotnosti, s katero se danes mnogi otresajo skrbi za tegobe sveta: milijoni stradajo in umirajo od pomanjkanja v svetu, ki je blagoslovljen z ogromnim presežkom hrane; nadaljnji milijoni so nenehno lačni in podhranjeni. Mnogi vedo, da je to res, vendar ne storijo ničesar. Kako je to mogoče? Kaj jim preprečuje delovanje? Temelj tega nedelovanja je samozadovoljstvo, ki je vzrok vsega zla na svetu. Samozadovoljstvo korenini v zločinu ločenosti, ki razdvaja človeštvo in preprečuje razcvet bratstva.

Ljudje bodo morali kmalu spoznati to resnico ali pa propasti. Bratstvo je oboje – ideja in dejstvo našega planetarnega življenja. Brez stvarnosti bratstva kot osnove vseh dejanj bi šlo vsako človekovo prizadevanje v nič.

Ko bodo ljudje sprejeli bratstvo kot bistveno naravo življenja, se bodo vsi vidiki našega vsakodnevnega življenja spremenili na bolje. Vsako izkazovanje bratstva raztaplja prepreke, ki se oblikujejo med ljudmi in vodijo v nerazumevanje in nezaupanje.

Bratstvo blaži bolečino izgube in nesreče. To je dragocen dar, ki ga je treba gojiti in negovati. Varujte bratstvo kot zaklad, to je ključ, ki odpira vrata v najbolj pretanjene kotičke srca. Mi, vaši starejši bratje, negujemo bratstvo kot svojo najvišjo naravo in si prizadevamo ohranjati in krepiti njegovo stvarnost. Ko bodo tudi ljudje dojeli dobrodejno resnico bratstva, bodo spoznali lepoto, ki jo izkazuje njegova naravain dojeli nekaj lepote božanskosti same. Bratstvo je božansko, kot so ljudje božanski. Ne bi moglo biti drugače.

Globoka resnica

Ljudje so na tem, da bodo izkusili globoko resnico, zavedanje bistva njihovega bitja. Za večino bo to izkušnja preporoda v stanje, ki je bilo izgubljeno v davni preteklosti. Vsakdo se bo na svoj način počutil osvobojenega, prenovljenega, očiščenega in prečiščenega. Bitja ljudi bodo vzdrhtela od radosti in lepote bratstva in vsakdo bo videl sebe kot del te lepote in ljubezni.

Vira: Share Slovenija, Share International

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !