Nadaljnje misli o enosti

Mojster -, prek Benjamina Crema (12. avgust 2012)

Z redkimi izjemami si večina narodov sveta prizadeva za enotnost. Njihova dejanja niso vselej v prid tej izjavi, vendar pa je vsaj na notranji ravni splošna usmeritev njihovega namena doseči izraz enotnosti skupaj z njihovimi prijatelji in zavezniki.

Kakorkoli že – je nekaj narodov, ki jim je doseganje njihovih lastnih ciljev pomembnejše od splošne enotnosti sveta, ki je porok svetovnega miru. Ta stališča se lahko, in včasih tudi se, spremenijo naenkrat ali skozi čas, v sedanjem obdobju pa je mogoče razpravljati o naslednjih državah:

Izrael (žarki: duša 3, osebnost 6), ki si je s strahovlado protizakonito prilastil ozemlje palestinskega ljudstva, je zdaj obseden s svojo varnostjo, kar izključuje vse druge teme, vključno svetovni mir. V zavetju resolucij Združenih narodov se s pomočjo veta Združenih držav v Varnostnem svetu nezadržno šopiri na Bližnjem vzhodu. Zahvaljujoč Združenim državam Izrael poseduje jedrsko bombo in grozi, da jo bo uporabil proti Iranu, če bo potrebno. Izraelsko ljudstvo je staro, država pa je zelo mlada, drzna in nagnjena k nepremišljenosti.

Združene države Amerike (žarki: duša 2, osebnost 6) imajo na ravni duše globoko in pristno željo po enotnosti sveta in po miru. Vendar so tudi one mlade, velike in močne ter pod nadzorom svoje zaslepljene osebnosti. Njihov ideal je enotnost in mir, predstavljajo pa si, da to kažejo svetu. Verjamejo, da ko bodo vsi sledili ameriškemu vodstvu v gospodarstvu, politiki in religiji, bo neizogibno sledil mir. S to držo poskušajo dominirati svetu in vedno znova povzročajo vojne v imenu miru (Koreja, Vietnam, Irak, Afganistan). Svet čaka, da bodo premagale to slepilo in da bo v svetovnih zadevah prišel v ospredje vpliv 2. žarka duše Združenih držav.

Ko se bo to res zgodilo (verjetno ne pred dnevom Kristusove razglasitve), bo prirojeno hrepenenje ameriške duše po enotnosti spodbujeno k akciji, zamisel služenja celoti pa bo nadomestila sedanjo potrebo po nadvladi. Nešteti posamezniki se bodo lotili prenove sveta. Sedanji občutek vzvišenosti Združenih držav v vseh stvareh bo nadomestila želja po služenju in sledila bo resnična doba miru.

Iran ima starodavno in nadarjeno ljudstvo, ki je trenutno razdvojeno med željo po zdravi posvetni oblasti in skrajno fanatično obliko islamske vladavine. Odkar si iranski znanstveniki prizadevajo obvladati jedrsko tehnologijo, imajo ZDA do Irana velik odpor in nezaupanje. Iran ni nikoli nameraval razvijati jedrske oborožitve, vendar se počuti vsakodnevno ogroženega od ZDA in Izraela, zdaj pa sicer nerad ne vidi druge možnosti. Žarki Irana so: duša 2, osebnost 4. Njegovo ljudstvo je zrelo, kultivirano in mirno in je dalo veliko svojih darov zlasti Indiji.

Severna Koreja (žarki: duša 6, osebnost 4) je od vseh teh držav najmlajša in je nastala z delitvijo prvotne Koreje. Tudi njene namene je nadvse težko predvideti, ker je tako potopljena v dokazovanje svojega junaštva in sposobnosti svetu. Na žalost je prišla do nekaj jedrskih zmogljivosti in jo je mogoče videti kot nekakšno “tempirano bombo” med narodi. Kot je dobro znano, ji njeni vladarji bolj dominirajo, kot pa jo vodijo, in potrebno je, da jo Združeni narodi kot celota skrbno opazujejo. Njeno ljudstvo je lačno priznanja in hrane. Pri medsebojni delitvi s Severno Korejo bi morali biti narodi z obojim radodarni.

S stališča povprečnega opazovalca je v tej oceni videti marsikaj, kar povzroča strah in zaskrbljenost. Vendar pa mojstri vidijo, da je svet – v hrepenenju po pravičnosti, ki bo jamčila novo in resnično enotnost med narodi ter mir, ki si ga vsi želijo – pripravljen na spremembo.

Vir: Share SlovenijaShare International

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !